sobota, 11 października 2025 r.
29.08.2025 10:01
21 wyświetleń
0 komentarzy
000LJCE813EN7YCT-C461
Wielu grzybiarzy z niepokojem odkrywa w swoich zbiorach obecność drobnych robaków. Czy takie grzyby nadają się do spożycia? Dr hab. Marta Wrzosek, mykolog z Uniwersytetu Warszawskiego uspokaja: owady żerujące w grzybach są nietoksyczne, a zaczerwione okazy można bezpiecznie wykorzystać w kuchni, pod warunkiem odpowiedniego przygotowania.

Zobacz cały artykuł w serwisie www.rmf24.pl »

Komentarze:
Najczęściej czytane
13.08.2025 10:51
96 wyświetleń
źródło: www.rmf24.pl
21.08.2025 14:52
85 wyświetleń
źródło: www.rmf24.pl
13.08.2025 14:53
81 wyświetleń
źródło: www.rmf24.pl
12.08.2025 13:34
70 wyświetleń
źródło: www.rmf24.pl
18.08.2025 11:25
68 wyświetleń
źródło: www.rmf24.pl
08.09.2025 10:26
59 wyświetleń
źródło: www.rmf24.pl
01.09.2025 12:46
51 wyświetleń
źródło: www.rmf24.pl
08.09.2025 10:18
51 wyświetleń
źródło: www.rmf24.pl