sobota, 11 października 2025 r.
18.08.2025 17:00
58 wyświetleń
0 komentarzy
Tagi: nowe
000LHI0656FN3DOB-C461
Czy tak doskonały przysmak, jak czekolada może być... jeszcze smaczniejszy? Naukowcy z Uniwersytetu w Nottingham przekonują, że tak. Na łamach czasopisma "Nature Microbiology" opisują, jak aromat i głębia smaku czekolady zależą od złożonych procesów, które zaczynają się już na plantacji kakaowca. Dzięki ich najnowszym badaniom, które rzucają nowe światło na to, jak powstaje smak czekolady i jak można go kontrolować, możemy liczyć, że nasz ulubiony przysmak stanie się pokusą jeszcze trudniejszą do odparcia.

Zobacz cały artykuł w serwisie www.rmf24.pl »

Komentarze:
Najczęściej czytane
12.08.2025 12:34
156 wyświetleń
źródło: www.rmf24.pl
18.08.2025 11:50
132 wyświetleń
źródło: www.rmf24.pl
12.08.2025 6:27
127 wyświetleń
źródło: www.rmf24.pl
23.08.2025 12:40
125 wyświetleń
źródło: www.rmf24.pl
13.08.2025 21:17
122 wyświetleń
źródło: www.rmf24.pl
28.08.2025 17:52
112 wyświetleń
źródło: www.rmf24.pl
26.08.2025 13:02
111 wyświetleń
źródło: www.rmf24.pl
12.08.2025 10:45
106 wyświetleń
źródło: www.rmf24.pl
19.09.2025 11:28
102 wyświetleń
źródło: www.rmf24.pl
13.08.2025 20:40
99 wyświetleń
źródło: www.rmf24.pl